Öğrenci Destek Sistemi Başlıyor

Öğrenci/ Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS)" ile öğrenci ve öğretmenler öğrenme-öğretme süreçlerinde zaman ve mekâna bağlı kalmaksızın sistemin içeriğinde yer alan materyalleri ve içerikleri kullanabilecekler.

Sistemde ortaokul ve lise düzeyinde 62 derse ait 62 konu anlatımlı ders kitabı, yaklaşık 60 bin çoktan seçmeli soru, 2550 ders anlatım videosu ve 13 bin soru çözüm videosu yer alıyor.

Sistemde yer alan tüm içerikler sınıf, ders, ünite, konu, kazanım, ders anlatım videosu, ders kitabı ilgili sayfaları ile ilişkilendirilmiş. Ayrıca her sorunun taksonomik değeri ve zorluk derecesi de belirlenerek bu sorular ilgili içeriklerle ilişkilendirildi.

Sistem, öğrencinin çözdüğü sorulara göre öğrencinin eksikliklerini belirleme ve bu eksiklikleri gidermeye yönelik olarak geliştirilmiş bir algoritmaya göre çalışıyor.

Öğretmen/Öğrenci Destek Sistemi'ne öğretmenlerimiz MEBBİS şifreleri ile öğrencilerimiz eba şifreleri ile giriş yapabileceklerdir.

Sistemle ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

14.10.2022 397

meb_iys_dosyalar/16/10/763547/dosyalar/2022_10/14112356_videoplayback.mp4